Blog 2: THIALF - 2 PR'S

500 meter

 

Dinsdag 8 November op de vernieuwde schaatsbaan "Thialf" in Heerenveen begonnen aan de race om mijn persoonlijke records op de 500m en 1500m aan te scherpen.

Op maandag al even de nieuwe vloer mogen "voelen",  zodat ik dinsdag goed voorbereid aan de start kon verschijnen. Met een snelle opening op de eerste 100m en een sterke volle ronde stopte de klok op een mooie 39,01. Hiermee verbeterde ik mijn vorige PR  met bijna 0,34 seconde en heb ik mijn eerste 38 binnen handbereik.

1500 meter

 

Met een goed opgebouwde race op de 1500m kon ik ook op deze afstand een nieuw persoonlijk record neerzetten. Onderweg werd ik volop gecoacht door  mijn trainer Martijn. Op de streep noteerde ik 1.58,15. Een verbetering van 1,8 seconde in vergelijking met mijn vorige PR geschaatst op dezelfde baan tijdens de Viking Race 2016.  Hiermee heb ik de 2e snelste tijd gereden van de Nederlandse jongens in de C2 leeftijdsklasse. 

 

Ik kijk nu al uit naar de District's wedstrijden die op 29 November worden verreden in Thialf. 

 

All pictures © Hanneke Mennens