Blog 4 : ZUID HOLLANDS KAMPIOEN MARATHON Junioren C

Om twintig over zes gingen wij  met

30 junioren B & C op weg voor onze 20 ronden.

Met een aaneengesloten langgerekt peloton werden de eerste 5 rondjes gereden. Ik bleef achterin, zodat ik het veld goed kon overzien.

Na dit begin zakte het tempo flink in, zodat we met het hele peloton dicht op elkaar een paar rustige rondjes schaatsten. Halverwege trokken Jesse Stam en ik er vooraan in het peloton even flink aan, maar al snel zakte het tempo weer in. Met nog 3 ronden te gaan brak onze rit eindelijk open. Jesse Stam, Sjoerd IJzerman en ik kwamen los van de rest van het veld en na een stevige eindsprint werd Jesse  kampioen bij de B-Junioren en Sjoerd mooi 2e! Zelf haalde ik de 1e plek bij de C-Junioren, Jesse Speijers 2e en de 3e plek was voor Stan Springer. De RTC Opleidingsploeg was mooi vertegenwoordigd op het podium. Jesse en ik zijn nu geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op dit onderdeel. Dit zal worden verreden op 12 februari 2017 in "de Uithof" den Haag. 


All pictures © Hanneke Mennens