Blog 6:   ZUID HOLLANDS KAMPIOEN JUNIOREN C

 © Hanneke Mennens 


Op deze zondagavond 18 december 2016 in een koud "Uithof" werd voor een flinke groep supporters de Zuid-Hollandse Kampioenschappen  Junioren verreden. Op het programma voor C-Junioren stonden de 500 meter en de 1500 meter. Medailles waren te winnen voor de individuele afstanden en Zuid-Hollands Kampioen zou de winnaar worden van het gecombineerde klassement. Met 20 dames en 20 heren was het een goed bezet veld. Mijn start was deze keer sterk op de 500 meter. Ik opende de 100 meter in 10.73,  mijn snelste opening tot nu toe op "de Uithof". De volle ronde ging in 28.89, waarmee ik een fraaie 39'er op de klokken zette. 39.62 bezorgde mij niet alleen de ritzege, maar ook de snelste 500 meter van de avond, een goed fundament voor de allround titel. 

 

Nadat de 3000 meter voor B-Junioren was verreden konden wij ons opmaken voor onze 2e afstand, de 1500 meter. 

 

In de voorlaatste rit ontspon zich een spannende strijd tussen Jesse Speijers en mij. Met een zeer degelijke rit, verval van slechts 1.6 seconde in 3 volle ronden, was ik in staat om een mooie 1.59,74 op de klokken te zetten. Mijn beste tijd ooit op het ijs in "de Uithof" en in de buurt van het baanrecord 1.58.32. 

Hiermee won ik ook de tweede afstand! Dankzij deze twee overwinningen werd ik vanavond Zuid-Hollands Kampioen Allround Junioren-C. 

All pictures  © Hanneke Mennens