Blog 7: KERST SPRINT - THIALF HEERENVEEN

Sterk Sprint Toernooi in "Thialf" 

Maandag 26 December 2016, 2e Kerstdag. 

Na de lunch ging ik op weg naar "Thialf" voor het 35ste Kerst Sprint Toernooi georganiseerd door de 50-jarige Schaats Trainings Club Rutten! 

 

Het Sprint toernooi was voor A Junioren, Neo- en Senioren Dames en Heren. De afstanden, welke werden verreden waren de 100, 300 en 500 meter. Als Junior-C had ik met nog een aantal andere schaatsers van mijn leeftijd een uitnodiging ontvangen om ook mee te schaatsen.

Met zo'n 140 deelnemers/deelneemsters begonnen wij deze avond aan de wedstrijd. Mooi was dat ik dus vanavond weer enkele van mijn landelijke tegenstanders tegenkwam en werd het een mooie krachtmeting. 

 

Met een goede start op de 100 meter kwam ik uiteindelijk uit op een nieuwe persoonlijk record van 10.78. Ook op de tweede afstand de 300 meter kon ik met 25.23 een mooi nieuw PR op de klok zetten. 

Als laatste afstand, de 500 meter, zo rond 10 uur in de avond, reed ik net niet mijn 3e PR.

Met een goede 38,94 bleef ik een fractie, 4 honderdste, boven mijn oude PR. Zeer tevreden stapte ik van de ijsbaan af en de komende dagen ga ik mij voorbereiden op mijn volgende wedstrijd, ook in "Thialf". De welbekende wedstrijd op Oudjaarsdag, waar ik een 500 en 1000 meter zal rijden. Opnieuw weer een mooie kans om aan mijn tijden te werken en misschien wel met een mooi PR het oude jaar uit te gaan en op naar 2017!

 

 

              All pictures © Hanneke Mennens