Blog 9: DIRECTE PLAATSING NK JUNIOREN C

                                                                                                                                                                                        © Hanneke Mennens 

Zaterdag 7 Januari 2017,  Ireen Wüst wordt Europees Kampioen in Heerenveen en de Junioren C strijden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg tijdens de Regio Selectiewedstrijd om zich te plaatsen

voor het NK Junioren Allround C.

 

Terwijl Nederland in de greep was van spekgladde beijzelde wegen, begaf ik mij op weg

naar Tilburg. Ruim op tijd vertrokken om zeker te zijn van een goede voorbereiding op de wedstrijd die om 18:30 begon. In 20 ritten streden 40 dames C voor een plaats op het NK. Door de zware omstandigheden werden er nauwelijks of geen PR’s gereden.

 

Na de dweil begonnen de 44 heren C aan hun eerste wedstrijd, de 500 meter. Ik zat in de laatste

rit en zag dat ook de heren ruim boven hun PR reden. Ik opende de eerste 100 meter als enige met 10,98 seconden net onder de 11. De volle ronde ging in 28,8 waardoor ik als enige een 39-er

op de klok kon zetten. Eerste op de 500 meter met 39,8.

 

Ook de tijden op de 1500 meter gaven aan dat de omstandigheden erg zwaar waren op de koude ijsbaan. Ik startte wederom in het laatste paar. Met 26,9 op de eerste 300 meter en een eerste volle ronde van 31,4. Ik klokte op de  700 meter 58,3. De laatste 2 ronden gingen niet gemakkelijk en bleven beide boven de 33. Dit resulteerde in 2.04,9. Net niet genoeg om de eerste plaats in het gecombineerde klassement te behouden. Maar met  een mooie 2e plek ben ik direct geplaatst voor het NK Allround Junioren C . Ik kijk uit om aan deze wedstrijd op 3 Februari in Thialf deel te mogen nemen.

All pictures © Hanneke Mennens