Blog 10: GOUD OP LANDENWEDSTRIJD!

ORANJE

KARDINGE

GOUD


2x GOUD, 2 x BRONS landenwedstrijd 

NEDERLAND - DUITSLAND - NOORWEGEN

 

VOOR HET EERST UITKOMEN VOOR ORANJE!

 

Met een uitnodiging op zak van de KNSB reed ik vrijdagmiddag naar Utrecht om mij daar bij het team te voegen. Met een busje reden wij richting Groningen!

Rond 4 uur verzamelden wij in het Hampshire Hotel-Plaza in Groningen waar wij deze dagen met het team zouden verblijven. Met 8 C-Junioren en 8 B-Junioren vertegenwoordigden wij op zaterdag en zondag Nederland in de oranje kleuren. In ieder Junioren  C en B team zaten 4 dames en 4 heren. Samen met de andere landen waren wij met 48 deelnemers. Onder leiding van KNSB-trainers gingen wij op vrijdagavond direct aan de slag met een training op het ijs van Sportcentrum Kardinge.

 

Na een goede nachtrust gingen wij op tijd naar de ijsbaan, waar rond het middaguur de officiële opening van de landenwedstrijd plaatsvond. De drie team moesten zich opstellen langs de ijsbaan en het Wilhelmus klonk. Op deze zaterdag 21 en zondag 22 januari kwamen in Sportcentrum Kardinge de beste dames en heren C- en B-junioren van Nederland, Duitsland en Noorwegen bij elkaar. Deze traditionele wedstrijd kende in het verleden vaak Nederlandse overwinningen met deelnemers die inmiddels een bekend gezicht zijn bij de senioren zoals Melissa Wijfje, Sanneke de Neeling en Kai Verbij.

 

In mijn team (heren C-junioren) reden ook Sebas, Jarle en Wietse. Voor ons een mooie ervaring om op dit internationaal platform uit te komen voor Nederland.  Wij  startten met een 500 meter. Na een opening van 10.8 kwam ik uit op een 39,5. Goed voor brons. Op de 2e afstand van zaterdag, de 1500 meter, behaalde ik goud. Met langzaam oplopende ronden van 30, 31 en 32 zette ik een tijd van 2 minuten rond op de klokken. Met deze overwinning stond ik bovenaan in het algemeen klassement en had ik een goede positie bereikt voor het begin van dag 2. Heel tevreden met deze eerste dag!

 

Op zondagmorgen startten wij al om 09:30 in de morgen. In de steenkoude ijshal stond er voor de heren Junioren C een 1000 en 3000 meter op het programma.

Wij reden met de 4 mannen van Oranje in de 2 laatste ritten tegen elkaar. Met een sterke rit haalde ik goud. Met een opening van 18.5 op de eerste 200 meter en 2 volle rondes van 29,2 en 30,6 kwam ik uit op 1.18,3 Door deze  rit te winnen kon ik mijn 1ste plek in het algemeen klassement verder versterken.

 

De Noor Tobias reed een mooie 3 km en hij won het goud op deze lange afstand. Ik reed deze afstand voor de tweede keer en in een spannende rit reed ik naar brons.  Met een tijd van 4.16,2 verbeterde ik mijn PR met ruim 5 seconden.

 

Door goed te presteren op alle 4 de afstanden mocht ik ook het algemeen klassement op mijn naam schrijven. Deze allround gouden medaille was een mooie afsluiting van deze landenwedstrijd.  Ook de rest van de Nederlandse ploeg reed een sterk toernooi. Nederland won met overmacht het algemeen landenklassement van deze “Junior Country Match”.

 

Een prachtig toernooi met een fantastisch mooie ervaring! Via mijn blog wil ik iedereen bedanken die speciaal voor mij richting Groningen zijn gekomen. Top support geweest!!

          All pictures © Hanneke Mennens