BLOG 11:  NEDERLANDS KAMPIOEN ALLROUND


Donderdagmiddag, 2 februari 2017, vanuit Waddinxveen op weg naar Heerenveen. Met een deel van ons NK Junioren team en coach Sieb alvast naar Thialf voor een laatste ijstraining voor het NK.

Na een goede nachtrust waren wij klaar voor de start van het NK 2017.

 

3-5 februari is het weekend van het Nederlands kampioenschap Junioren A, B en C, Allround en Afstanden. De junioren C begonnen op vrijdag met de 500 meter. In een sterk veld met de 30 beste talenten van Nederland regende het persoonlijke records op het snelle ijs van Thialf. In de rit voor mij reed Stefan een nieuw PR van 37.95, dus ik moest flink aan de bak. Met opnieuw een mooie opening van 10.6 en een heel sterke ronde van 27.6 kon ik een mooie 38.2 op het bord zeten. Een verbetering van mijn PR met 0.7 seconden en een tijd die goed was voor zilver. Met een kleine achterstand op de gouden tijd een sterke basis voor het allround kampioenschap.

 

In de vroege avond rond een uur of 7 begonnen wij aan onze slotafstand op de 1500 meter. Als de nummers 1 en 2 van de 500 meter komen Stefan en ik tegen elkaar uit in de laatste rit. Ook op de 1500 rijden de junioren scherpe tijden en het bleef spannend tot in de laatste rit. Met een opening van 25.8 op de eerste 300 meter en ronden van 28.8, 30.0, en 30.9 reed ik een prachtige tijd van 1:55.3, goed voor goud op deze afstand. Wederom een verbetering van mijn PR, nu met 2.5 seconden. In het directe gevecht met Stefan was ik in staat om ruim voldoende afstand te nemen en nu kan ik mij Nederlands Kampioen Allround 2017 Heren Junioren C noemen.

 

Naast de gouden medaille kregen Debby Behr, winnares dames Junioren C en ik ook nog een lauwerkrans omgehangen en klonk het Wilhelmus voor ons.

Prachtig moment en is en blijft toch altijd bijzonder het volkslied, zeker in “Thialf”.

 

© All pictures Hanneke Mennens