Blog 14: NK SUPERSPRINT

 Het NK Supersprint 2017 voor dames en heren C- en B-junioren werd verreden

op de kunstijsbaan Breda. 

Om 13:00 uur brak het sprint geweld los. De 20 snelste rijders/rijdsters streden in hun

leeftijdsklasse om de Nederlandse titel. Iedereen reed 2 x de 100 meter en 2 x de 300 meter. Naast het winnen van een afstand via de snelste tijd van de 2 ritten opgeteld, was er ook een overall kampioenschap te winnen. Met mijn eerste 100 meter kon ik mijn persoonlijk record op deze afstand met een fractie verbeteren tot 10,76. De tweede 100 meter ging iets minder snel  maar was voldoende om in het eindklassement voor deze afstand op de 4e plek te eindigen. 

Op de 300 meter kon ik beide keren mijn persoonlijk record aanscherpen.

Tweede 300 meter ging sneller dan de eerste, helaas net geen 24'er! Mijn PR staat nu op 25,07. Winnaar van deze Supersprint is Stefan Westenbroek, zilver voor Sebas Diniz, top dat ook hij er weer bij kon zijn, en brons is voor Jarle Gerrits. Zelf net naast het podium, maar met 3 persoonlijke records een goed resultaat en tevreden!

 

                © Hanneke Mennens