Blog: 17 GOUDEN ZHK JUNIOREN B

Op weg naar goud op de 1500 meter                                                                                                                © Hanneke Mennens

 

Op 9 en 10 December zijn de Zuid-Hollandse Kampioenschappen schaatsen langebaan verreden voor junioren C, B en A op het ijs van “De Uithof” in den Haag. Als Junior B1 wist ik mijn titel te prolongeren met 2 gouden en een zilveren rit.

 

Met een 39.01 eindigde ik als tweede vlak achter Armand Broos, die de 500 meter won met een nieuw PR. De gouden 1500 meter rit eindigde in 1.58.5 en ik zette zo al een grote stap naar de ZHK-titel, die zondag met een sterke 3000 meter veilig gesteld moest worden.

 

Ondanks de winterse omstandigheden in heel Nederland ging de 3000 meter gewoon door. Een gedegen opening, een eerste volle ronde van 32 en 6 vlakke ronden in 33ers resulteerde in een overwinning op de 3000 meter in 4.11.6

 

Verleden maand is het ZHK marathon ook op het ijs van de “Uithof verreden en kreeg ik ook de gouden medaille omgehangen. Komende week trainen richting het NK Sprint/Langebaan op het ijs van "Thialf" in Heerenveen.