Blog 19: Nederlands Kampioen Marathon Inline Skaten 2018

In Waarland werd op 21 mei 2018 op een zonnige Pinksterdag het Nederlands Kampioenschap Marathon Inline Skaten 2018 verreden. Dit seizoen rijd ik bij de Junioren A en om 13.45 uur gingen wij van start.

 

Wij hadden 21 km voor de boeg, oftewel 14 ronden van 1.5 km. Vanaf het begin met ploeggenoten Jarno en Matthijs in de voorste groep. Het tempo lag gelijk hoog, maar wij konden met z'n 3-en mooi bij elkaar blijven en goed standhouden in de kopgroep. Na een aantal ronden was deze uitgedund tot zo'n 10 man. Mijn benen gingen steeds beter voelen en 5 ronden voor tijd probeerde ik mij los te rijden van de kopgroep en deze vluchtpoging pakte goed uit. Eerder was Mike Dogterom vooruit gereden en ik opende de jacht op hem, weldra wist ik Mike te bereiken...en daarna was het hard werken om op kop te blijven. Nog 3 ronden te gaan, flink doorgetrokken en mijn voorsprong werd groter. Uiteindelijk wist ik de Nederlandse titel te pakken met een solo-finish! Nederlands Kampioen 2018 bij de Junioren A.

Samen met de andere KAMPIOENEN van Nederland nog een extra rondje in deze BMW.

 

Na deze Nederlandse titel heb ik een uitnodiging ontvangen om uit te komen op het Europees Kampioenschap op de marathon. Echt een geweldig mooie kans.