My Blog

Met heel veel plezier heb ik onderstaande BLOGS geschreven! 

Vanaf nu zal ik van tijd tot tijd van mij laten horen bij updates & news


Blog 19: Nederlands Kampioen Marathon Inline Skaten 2018

In Waarland werd op 21 mei 2018 op een zonnige Pinksterdag het Nederlands Kampioenschap Marathon Inline Skaten 2018 verreden. Dit seizoen rijd ik bij de Junioren A en om 13.45 uur gingen wij van start.

 

Wij hadden 21 km voor de boeg, oftewel 14 ronden van 1.5 km. Vanaf het begin met ploeggenoten Jarno en Matthijs in de voorste groep. Het tempo lag gelijk hoog, maar wij konden met z'n 3-en mooi bij elkaar blijven en goed standhouden in de kopgroep. Na een aantal ronden was deze uitgedund tot zo'n 10 man. Mijn benen gingen steeds beter voelen en 5 ronden voor tijd probeerde ik mij los te rijden van de kopgroep en deze vluchtpoging pakte goed uit. Eerder was Mike Dogterom vooruit gereden en ik opende de jacht op hem, weldra wist ik Mike te bereiken...en daarna was het hard werken om op kop te blijven. Nog 3 ronden te gaan, flink doorgetrokken en mijn voorsprong werd groter. Uiteindelijk wist ik de Nederlandse titel te pakken met een solo-finish! Nederlands Kampioen 2018 bij de Junioren A.

Samen met de andere KAMPIOENEN van Nederland nog een extra rondje in deze BMW.

 

Na deze Nederlandse titel heb ik een uitnodiging ontvangen om uit te komen op het Europees Kampioenschap op de marathon. Echt een geweldig mooie kans. 


Blog 18: KPN NK SPRINT/AFSTANDEN

Donderdag 14 December vertrok ik met mijn coaches, Sieb en Frank naar Heerenveen. 

Voelt altijd goed even lekker het ijs op te gaan bij aankomst in "Thialf". 

 

Vrijdag en zaterdag stonden de 500 meter en 1000 meter op mijn programma. Twee dagen knallen op het ijs tijdens dit KNP NK. Op beide afstanden heb ik een PR gereden en dit voelt altijd goed. 

Ik had gehoopt op de 500 meter de 37 in te duiken....net niet, 38.15. Mooie uitdaging om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Op de eerste dag reed ik op mijn 1000 meter een PR van 1.15.28.

 

Na deze twee dagen voelde ik het flink in mijn benen...wat zou dit gaan betekenen voor mijn 3000 meter op zondag! Nou dit heb ik geweten....was zwaar afzien! Ik kwam niet in mijn slag en ik was blij uiteindelijk over de finish te zijn...helaas geen tijd achter mijn naam, wel een DQ.

 

Ik kan terugkijken op een goed NK sprint met 2 PR's! 

 

 

Samen met mijn team mates! 

Jutta Leerdam wist goud te winnen en 

RTC short trackster Georgie Dalrymple zilver. 

 

Zelf ben ik na 3 dagen en 5x te hebben gereden 

9e geworden. Tevreden met deze TOP 10 klassering als eerste jaar Junior B. 


Blog: 17 GOUDEN ZHK JUNIOREN B

Op weg naar goud op de 1500 meter                                                                                                                © Hanneke Mennens

 

Op 9 en 10 December zijn de Zuid-Hollandse Kampioenschappen schaatsen langebaan verreden voor junioren C, B en A op het ijs van “De Uithof” in den Haag. Als Junior B1 wist ik mijn titel te prolongeren met 2 gouden en een zilveren rit.

 

Met een 39.01 eindigde ik als tweede vlak achter Armand Broos, die de 500 meter won met een nieuw PR. De gouden 1500 meter rit eindigde in 1.58.5 en ik zette zo al een grote stap naar de ZHK-titel, die zondag met een sterke 3000 meter veilig gesteld moest worden.

 

Ondanks de winterse omstandigheden in heel Nederland ging de 3000 meter gewoon door. Een gedegen opening, een eerste volle ronde van 32 en 6 vlakke ronden in 33ers resulteerde in een overwinning op de 3000 meter in 4.11.6

 

Verleden maand is het ZHK marathon ook op het ijs van de “Uithof verreden en kreeg ik ook de gouden medaille omgehangen. Komende week trainen richting het NK Sprint/Langebaan op het ijs van "Thialf" in Heerenveen. 

 


Blog 16: MOOI SEIZOEN AFGESLOTEN


NK SPA GOUD

GOUD in "Thialf" Heerenveen

SPORTTALENT

Trots op deze benoeming!

TOPTALENT gala

Samen met Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs)Na een mooi winterseizoen 2016/2017 maak ik mij nu op voor de zomer! Mijn trainingen zullen dan grotendeels bestaan uit inlinen en fietsen. 

 

Het winter seizoen heb ik mooi kunnen afsluiten in "Thialf" (23 maart 2017) met GOUD op de NK Scholen Ploegachtervolging. De races reed ik samen met Daan Kool, Wessel Ubbink en Thomas van der Hoorn. Met z'n vieren zijn wij LOOT leerlingen op het Scala College. 

Op zondag 26 maart 2017 werd ik verkozen als "Winnaar Sporttalent van het Jaar". 

Een mooie prijs waar ik heel blij mee ben. In Maart 2017 mocht ik een uitnodiging ontvangen voor het TOPTALENT GALA 2017. Een initiatief van de Rijksoverheid. Het werd een leuke dag op 8 April in den Haag. Quote van Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) "Nederland barst van het toptalent-in-de-dop en dat mag worden gevierd. 

Een Masterclass met Gerard Kemkers en ter afsluiting een galadiner in de Ridderzaal zorgde voor een super leuke ervaring! 

 

Blog 15: EUROPEES GOUD OP DE 1500 METER

Deze medaille krijg ik van Kai Verbij - Wereldkampioen Sprint 2017
Deze medaille krijg ik van Kai Verbij - Wereldkampioen Sprint 2017

VIKING RACE 2017


Goud op 1500 meter en 4 zilveren 

 

De 29e editie van de Viking Race 2017 vond dit jaar plaats op 3 & 4 maart in Thialf. De Vikingrace is een Internationale schaatswedstrijd voor Junioren die starten in de leeftijdsklassen van 11 jaar t/m 16 jaar oud. Het staat ook te boek als het officieuze EK voor de jeugd! 

Voor Nederland doen per leeftijdsklasse de 2 best geplaatste junioren van het NK mee. Daarnaast mogen nog een aantal van de beste junioren uit de regio Friesland deelnemen. De kleine 300 deelnemers komen uit verschillende landen: Nederland, Italië, België, Duitsland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Zweden en Zwitserland.

Op vrijdag rond 12 uur ging de 2-daagse wedstrijd voor jongens 14 jaar van start met de eerste 500 meter. Dit was de 1ste van onze 4 afstanden.  Op dag 1 de 500 meter en 1000 meter. Op dag 2 de 2e 500 meter en een 1500 meter. Aan het eind van deze 4 afstanden is de Viking kampioen 2017 bekend. 

Na een opening van 10,8 op de 100 meter kwam ik uit op 38,5 en haalde ik mijn 1e zilveren medaille op de 500 meter. Later in de middag ging ik van start op de 1000 meter. Met 1.17,05 bleef ik een fractie boven mijn PR. Wederom een zilveren medaille. Daar Stefan Westenbroek met 2 PR's beide afstanden won, stond ik in het algemeen klassement ook op de 2e plek. 

Na een goede nachtrust begon op zaterdag weer rond 12 uur mijn 2e dag. In de laatste rit van de 500 meter startte ik in een direct duel tegen Stefan. Met de 1e honderd meter in 10,9 en een volle ronde van 27,5 kwam ik uit op een 38,4. Iets sneller dan vrijdag en weer goed voor een zilveren medaille. In het algemeen klassement nog steeds 2e met een goede voorsprong op de nummer 3.

Tenslotte begon ik in de laatste rit van de 1500 meter weer tegen Stefan. Met een opening van 25,7 op de 300 meter en ronden van 29,0 , 30,4 en 31,5 kwam ik uit op een sterke 1.56,7. Goed voor goud op deze afstand en een mooie zilveren 2e plaats in het overall eindklassement van de Viking Race 2017. 

Ik kijk wederom terug op een mooie wedstrijd!


Blog 14: NK SUPERSPRINT

 Het NK Supersprint 2017 voor dames en heren C- en B-junioren werd verreden

op de kunstijsbaan Breda. 

Om 13:00 uur brak het sprint geweld los. De 20 snelste rijders/rijdsters streden in hun

leeftijdsklasse om de Nederlandse titel. Iedereen reed 2 x de 100 meter en 2 x de 300 meter. Naast het winnen van een afstand via de snelste tijd van de 2 ritten opgeteld, was er ook een overall kampioenschap te winnen. Met mijn eerste 100 meter kon ik mijn persoonlijk record op deze afstand met een fractie verbeteren tot 10,76. De tweede 100 meter ging iets minder snel  maar was voldoende om in het eindklassement voor deze afstand op de 4e plek te eindigen. 

Op de 300 meter kon ik beide keren mijn persoonlijk record aanscherpen.

Tweede 300 meter ging sneller dan de eerste, helaas net geen 24'er! Mijn PR staat nu op 25,07. Winnaar van deze Supersprint is Stefan Westenbroek, zilver voor Sebas Diniz, top dat ook hij er weer bij kon zijn, en brons is voor Jarle Gerrits. Zelf net naast het podium, maar met 3 persoonlijke records een goed resultaat en tevreden!

 

                © Hanneke Mennens Blog 12: SPONSOREN

Thanks!!

Toen ik het project "Talentboek" opstartte begin November 2016 had ik niet durven dromen dat ik begin Januari 2017 al 100% van mijn donatie-doel bereikt zou  hebben. 

Als ik zeg dat schaatsen mijn grote passie is denken veel mensen ....je koopt een stel schaatsen en rijden maar. Gezien het feit dat ik ook een paar keer per week ga fietsen is een goede fiets goud waard. 

Gedurende de zomermaanden maak ik deel uit van de "Inline Skate" selectie en verruil ik mijn ijzers voor wieltjes. Het voelt super dat binnen een paar maanden een heel stel bedrijven via "Talentboek" hun vertrouwen richting mij hebben uitgesproken en een donatie hebben gedaan.

Daarnaast mocht ik mooie donaties ontvangen van familie, vrienden en enthousiaste schaatsfans. 

Ook hiermee ben ik heel blij.  Op deze manier kan mijn focus geheel op mijn sport liggen. 

 

Ik kan mijn sponsoren niet vaak genoeg bedanken voor hun support! BLOG 11:  NEDERLANDS KAMPIOEN ALLROUND


Donderdagmiddag, 2 februari 2017, vanuit Waddinxveen op weg naar Heerenveen. Met een deel van ons NK Junioren team en coach Sieb alvast naar Thialf voor een laatste ijstraining voor het NK.

Na een goede nachtrust waren wij klaar voor de start van het NK 2017.

 

3-5 februari is het weekend van het Nederlands kampioenschap Junioren A, B en C, Allround en Afstanden. De junioren C begonnen op vrijdag met de 500 meter. In een sterk veld met de 30 beste talenten van Nederland regende het persoonlijke records op het snelle ijs van Thialf. In de rit voor mij reed Stefan een nieuw PR van 37.95, dus ik moest flink aan de bak. Met opnieuw een mooie opening van 10.6 en een heel sterke ronde van 27.6 kon ik een mooie 38.2 op het bord zeten. Een verbetering van mijn PR met 0.7 seconden en een tijd die goed was voor zilver. Met een kleine achterstand op de gouden tijd een sterke basis voor het allround kampioenschap.

 

In de vroege avond rond een uur of 7 begonnen wij aan onze slotafstand op de 1500 meter. Als de nummers 1 en 2 van de 500 meter komen Stefan en ik tegen elkaar uit in de laatste rit. Ook op de 1500 rijden de junioren scherpe tijden en het bleef spannend tot in de laatste rit. Met een opening van 25.8 op de eerste 300 meter en ronden van 28.8, 30.0, en 30.9 reed ik een prachtige tijd van 1:55.3, goed voor goud op deze afstand. Wederom een verbetering van mijn PR, nu met 2.5 seconden. In het directe gevecht met Stefan was ik in staat om ruim voldoende afstand te nemen en nu kan ik mij Nederlands Kampioen Allround 2017 Heren Junioren C noemen.

 

Naast de gouden medaille kregen Debby Behr, winnares dames Junioren C en ik ook nog een lauwerkrans omgehangen en klonk het Wilhelmus voor ons.

Prachtig moment en is en blijft toch altijd bijzonder het volkslied, zeker in “Thialf”.

 

© All pictures Hanneke Mennens


Blog 10: GOUD OP LANDENWEDSTRIJD!

ORANJE

KARDINGE

GOUD


2x GOUD, 2 x BRONS landenwedstrijd 

NEDERLAND - DUITSLAND - NOORWEGEN

 

VOOR HET EERST UITKOMEN VOOR ORANJE!

 

Met een uitnodiging op zak van de KNSB reed ik vrijdagmiddag naar Utrecht om mij daar bij het team te voegen. Met een busje reden wij richting Groningen!

Rond 4 uur verzamelden wij in het Hampshire Hotel-Plaza in Groningen waar wij deze dagen met het team zouden verblijven. Met 8 C-Junioren en 8 B-Junioren vertegenwoordigden wij op zaterdag en zondag Nederland in de oranje kleuren. In ieder Junioren  C en B team zaten 4 dames en 4 heren. Samen met de andere landen waren wij met 48 deelnemers. Onder leiding van KNSB-trainers gingen wij op vrijdagavond direct aan de slag met een training op het ijs van Sportcentrum Kardinge.

 

Na een goede nachtrust gingen wij op tijd naar de ijsbaan, waar rond het middaguur de officiële opening van de landenwedstrijd plaatsvond. De drie team moesten zich opstellen langs de ijsbaan en het Wilhelmus klonk. Op deze zaterdag 21 en zondag 22 januari kwamen in Sportcentrum Kardinge de beste dames en heren C- en B-junioren van Nederland, Duitsland en Noorwegen bij elkaar. Deze traditionele wedstrijd kende in het verleden vaak Nederlandse overwinningen met deelnemers die inmiddels een bekend gezicht zijn bij de senioren zoals Melissa Wijfje, Sanneke de Neeling en Kai Verbij.

 

In mijn team (heren C-junioren) reden ook Sebas, Jarle en Wietse. Voor ons een mooie ervaring om op dit internationaal platform uit te komen voor Nederland.  Wij  startten met een 500 meter. Na een opening van 10.8 kwam ik uit op een 39,5. Goed voor brons. Op de 2e afstand van zaterdag, de 1500 meter, behaalde ik goud. Met langzaam oplopende ronden van 30, 31 en 32 zette ik een tijd van 2 minuten rond op de klokken. Met deze overwinning stond ik bovenaan in het algemeen klassement en had ik een goede positie bereikt voor het begin van dag 2. Heel tevreden met deze eerste dag!

 

Op zondagmorgen startten wij al om 09:30 in de morgen. In de steenkoude ijshal stond er voor de heren Junioren C een 1000 en 3000 meter op het programma.

Wij reden met de 4 mannen van Oranje in de 2 laatste ritten tegen elkaar. Met een sterke rit haalde ik goud. Met een opening van 18.5 op de eerste 200 meter en 2 volle rondes van 29,2 en 30,6 kwam ik uit op 1.18,3 Door deze  rit te winnen kon ik mijn 1ste plek in het algemeen klassement verder versterken.

 

De Noor Tobias reed een mooie 3 km en hij won het goud op deze lange afstand. Ik reed deze afstand voor de tweede keer en in een spannende rit reed ik naar brons.  Met een tijd van 4.16,2 verbeterde ik mijn PR met ruim 5 seconden.

 

Door goed te presteren op alle 4 de afstanden mocht ik ook het algemeen klassement op mijn naam schrijven. Deze allround gouden medaille was een mooie afsluiting van deze landenwedstrijd.  Ook de rest van de Nederlandse ploeg reed een sterk toernooi. Nederland won met overmacht het algemeen landenklassement van deze “Junior Country Match”.

 

Een prachtig toernooi met een fantastisch mooie ervaring! Via mijn blog wil ik iedereen bedanken die speciaal voor mij richting Groningen zijn gekomen. Top support geweest!!

          All pictures © Hanneke Mennens 


Blog 9: DIRECTE PLAATSING NK JUNIOREN C

                                                                                                                                                                                        © Hanneke Mennens 

Zaterdag 7 Januari 2017,  Ireen Wüst wordt Europees Kampioen in Heerenveen en de Junioren C strijden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg tijdens de Regio Selectiewedstrijd om zich te plaatsen

voor het NK Junioren Allround C.

 

Terwijl Nederland in de greep was van spekgladde beijzelde wegen, begaf ik mij op weg

naar Tilburg. Ruim op tijd vertrokken om zeker te zijn van een goede voorbereiding op de wedstrijd die om 18:30 begon. In 20 ritten streden 40 dames C voor een plaats op het NK. Door de zware omstandigheden werden er nauwelijks of geen PR’s gereden.

 

Na de dweil begonnen de 44 heren C aan hun eerste wedstrijd, de 500 meter. Ik zat in de laatste

rit en zag dat ook de heren ruim boven hun PR reden. Ik opende de eerste 100 meter als enige met 10,98 seconden net onder de 11. De volle ronde ging in 28,8 waardoor ik als enige een 39-er

op de klok kon zetten. Eerste op de 500 meter met 39,8.

 

Ook de tijden op de 1500 meter gaven aan dat de omstandigheden erg zwaar waren op de koude ijsbaan. Ik startte wederom in het laatste paar. Met 26,9 op de eerste 300 meter en een eerste volle ronde van 31,4. Ik klokte op de  700 meter 58,3. De laatste 2 ronden gingen niet gemakkelijk en bleven beide boven de 33. Dit resulteerde in 2.04,9. Net niet genoeg om de eerste plaats in het gecombineerde klassement te behouden. Maar met  een mooie 2e plek ben ik direct geplaatst voor het NK Allround Junioren C . Ik kijk uit om aan deze wedstrijd op 3 Februari in Thialf deel te mogen nemen.

All pictures © Hanneke Mennens


Blog 8:  KONINKLIJKE THIALF

OUDJAAR

Op Oudjaarsdag, zaterdag 31 december, vroeg naar Thialf vertrokken. Om ongeveer 12 uur ging voor de 30ste keer de Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd van start.

Deze wedstrijd wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Koninklijke IJsvereniging Thialf en de HCH, de Hardrijdersclub Heerenveen.
Tijdens deze wedstrijd komen de beste veertig B- en C- junioren in hun categorie tegen elkaar uit op de 500 meter en 1000 meter. Winnaars van voorgaande edities zijn onder andere  Stefan Groothuis, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong.

Na de dames C, begonnen de 37 heren C aan hun 1st afstand, de 500 meter. Ik zat in het laatste kwartet. Met een opening van 10.8 en een volle ronde van 28.4, stopte de tijd op 39.2 , goed voor een 4e plek.

Na de 500 meter voor B-junioren, begonnen wij aan onze 1000 meter. Opnieuw werd er door het veld sterk gereden. Ik klokte 18.8 op de 1ste 200 meter en met 2 volle ronden in 29.0 en 30.0 kwam ik uit op 1,17.8  Hiermee verbeterde ik mijn beste seizoenstijd met 1.3 seconden en kwam ik terecht op de 6e plek in het klassement van de 1000 meter. Mooie wedstrijd op de laatste dag van 2016!

 

Voor mij start de wedstrijdkalender in het nieuwe jaar met de Regio Selectiewedstrijd NK allround op 7 januari in Tilburg.

© Hanneke Mennens

Blog 7: KERST SPRINT - THIALF HEERENVEEN

Sterk Sprint Toernooi in "Thialf" 

Maandag 26 December 2016, 2e Kerstdag. 

Na de lunch ging ik op weg naar "Thialf" voor het 35ste Kerst Sprint Toernooi georganiseerd door de 50-jarige Schaats Trainings Club Rutten! 

 

Het Sprint toernooi was voor A Junioren, Neo- en Senioren Dames en Heren. De afstanden, welke werden verreden waren de 100, 300 en 500 meter. Als Junior-C had ik met nog een aantal andere schaatsers van mijn leeftijd een uitnodiging ontvangen om ook mee te schaatsen.

Met zo'n 140 deelnemers/deelneemsters begonnen wij deze avond aan de wedstrijd. Mooi was dat ik dus vanavond weer enkele van mijn landelijke tegenstanders tegenkwam en werd het een mooie krachtmeting. 

 

Met een goede start op de 100 meter kwam ik uiteindelijk uit op een nieuwe persoonlijk record van 10.78. Ook op de tweede afstand de 300 meter kon ik met 25.23 een mooi nieuw PR op de klok zetten. 

Als laatste afstand, de 500 meter, zo rond 10 uur in de avond, reed ik net niet mijn 3e PR.

Met een goede 38,94 bleef ik een fractie, 4 honderdste, boven mijn oude PR. Zeer tevreden stapte ik van de ijsbaan af en de komende dagen ga ik mij voorbereiden op mijn volgende wedstrijd, ook in "Thialf". De welbekende wedstrijd op Oudjaarsdag, waar ik een 500 en 1000 meter zal rijden. Opnieuw weer een mooie kans om aan mijn tijden te werken en misschien wel met een mooi PR het oude jaar uit te gaan en op naar 2017!

 

 

              All pictures © Hanneke Mennens

Blog 6:   ZUID HOLLANDS KAMPIOEN JUNIOREN C

 © Hanneke Mennens 


Op deze zondagavond 18 december 2016 in een koud "Uithof" werd voor een flinke groep supporters de Zuid-Hollandse Kampioenschappen  Junioren verreden. Op het programma voor C-Junioren stonden de 500 meter en de 1500 meter. Medailles waren te winnen voor de individuele afstanden en Zuid-Hollands Kampioen zou de winnaar worden van het gecombineerde klassement. Met 20 dames en 20 heren was het een goed bezet veld. Mijn start was deze keer sterk op de 500 meter. Ik opende de 100 meter in 10.73,  mijn snelste opening tot nu toe op "de Uithof". De volle ronde ging in 28.89, waarmee ik een fraaie 39'er op de klokken zette. 39.62 bezorgde mij niet alleen de ritzege, maar ook de snelste 500 meter van de avond, een goed fundament voor de allround titel. 

 

Nadat de 3000 meter voor B-Junioren was verreden konden wij ons opmaken voor onze 2e afstand, de 1500 meter. 

 

In de voorlaatste rit ontspon zich een spannende strijd tussen Jesse Speijers en mij. Met een zeer degelijke rit, verval van slechts 1.6 seconde in 3 volle ronden, was ik in staat om een mooie 1.59,74 op de klokken te zetten. Mijn beste tijd ooit op het ijs in "de Uithof" en in de buurt van het baanrecord 1.58.32. 

Hiermee won ik ook de tweede afstand! Dankzij deze twee overwinningen werd ik vanavond Zuid-Hollands Kampioen Allround Junioren-C. 

All pictures  © Hanneke Mennens


Blog 5:  AFSTANDSKAMPIOENSCHAP JUNIOREN C

© Hanneke Mennens 

Op een zeer koude dinsdagochtend eind November verzamelden de rijders/rijdsters van District Sassenheim zich in "Thialf" voor het Afstandskampioenschap 2016/2017 voor

Pupillen, C, B en A junioren.

Op het mooie ijs van "Thialf" regende het persoonlijke records. In totaal meer dan 70 PR's was het uiteindelijke resultaat.

We begonnen met de 500 m en ik kwam aan de start in het laatste paar. Met een sterke opening van 10.89 was ik goed op weg om mijn PR van 39.01 weer iets scherper te stellen. De volle ronde ging in 28.01 en zo zag ik voor het eerst een 38-er op het bord verschijnen. Mijn PR staat nu op 38.90!

Na de dweilpauze begon het hele veld aan de 1500 meter. Wederom was ik als een van de laatsten aan de beurt. De sterke 500 gaf mij een goed gevoel voor deze rit. De 300m ging in 26.3 en een mooie vlakke race met weinig verval, rondjes 29,5  30,6 en 31,4  bracht mij op een  nieuw PR van 1.57,8. Met de snelste tijd op beide afstanden werd ik Afstands Kampioen District Sassenheim en pak ik ook de Club Records op beide afstanden bij de C-junioren.All pictures © Hanneke Mennens 


Blog 4 : ZUID HOLLANDS KAMPIOEN MARATHON Junioren C

Om twintig over zes gingen wij  met

30 junioren B & C op weg voor onze 20 ronden.

Met een aaneengesloten langgerekt peloton werden de eerste 5 rondjes gereden. Ik bleef achterin, zodat ik het veld goed kon overzien.

Na dit begin zakte het tempo flink in, zodat we met het hele peloton dicht op elkaar een paar rustige rondjes schaatsten. Halverwege trokken Jesse Stam en ik er vooraan in het peloton even flink aan, maar al snel zakte het tempo weer in. Met nog 3 ronden te gaan brak onze rit eindelijk open. Jesse Stam, Sjoerd IJzerman en ik kwamen los van de rest van het veld en na een stevige eindsprint werd Jesse  kampioen bij de B-Junioren en Sjoerd mooi 2e! Zelf haalde ik de 1e plek bij de C-Junioren, Jesse Speijers 2e en de 3e plek was voor Stan Springer. De RTC Opleidingsploeg was mooi vertegenwoordigd op het podium. Jesse en ik zijn nu geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op dit onderdeel. Dit zal worden verreden op 12 februari 2017 in "de Uithof" den Haag. 


All pictures © Hanneke Mennens 


Blog 3: 12 NOVEMBER KICK OFF                                        RTC Zuidwest Regionaal Talentcentrum KNSB

Zaterdagavond, 12 November 2016, was dan het moment daar, de kick off van het

KNSB Regionaal Talentcentrum RTC Zuidwest te Den Haag. 

 

Voor mij als Junior C2 een mooi moment! 

Ik hoop op een dag van de Opleidingsgroep door te mogen stromen naar de RTC Selectie 

 

 

 

 

 

 

© Bianca Dalrymple


Blog 2: THIALF - 2 PR'S

500 meter

 

Dinsdag 8 November op de vernieuwde schaatsbaan "Thialf" in Heerenveen begonnen aan de race om mijn persoonlijke records op de 500m en 1500m aan te scherpen.

Op maandag al even de nieuwe vloer mogen "voelen",  zodat ik dinsdag goed voorbereid aan de start kon verschijnen. Met een snelle opening op de eerste 100m en een sterke volle ronde stopte de klok op een mooie 39,01. Hiermee verbeterde ik mijn vorige PR  met bijna 0,34 seconde en heb ik mijn eerste 38 binnen handbereik.

1500 meter

 

Met een goed opgebouwde race op de 1500m kon ik ook op deze afstand een nieuw persoonlijk record neerzetten. Onderweg werd ik volop gecoacht door  mijn trainer Martijn. Op de streep noteerde ik 1.58,15. Een verbetering van 1,8 seconde in vergelijking met mijn vorige PR geschaatst op dezelfde baan tijdens de Viking Race 2016.  Hiermee heb ik de 2e snelste tijd gereden van de Nederlandse jongens in de C2 leeftijdsklasse. 

 

Ik kijk nu al uit naar de District's wedstrijden die op 29 November worden verreden in Thialf. 

 

All pictures © Hanneke Mennens

Blog 1: SCHAATSSEIZOEN 2016-2017

                                                                                                                                                                               © Hanneke Mennens 

1 Oktober ben ik weer begonnen met mijn schaatstrainingen op het ijs van "de Uithof" in den Haag.

Op 9 Oktober reed ik weer mijn eerste 500 meter/1000 meter en met een tevreden gevoel stapte ik van het ijs. Vrijdag 14 Oktober reed ik mee op kop tijdens de marathon en eindigde ik als 1e bij de C's.

Ik ben klaar voor seizoen 2016 - 2017. 


Schaatskamp Leeuwarden

 

 

 

Deze herfstvakantie trok ik samen met mijn ploeggenoten van de schaatsselectie

"RTC Opleidingsploeg Zuidwest" naar Leeuwarden. Het werd een week van keihard trainen en mooie doelen stellen. 

Duin/strandtraining Katwijk

Zaterdag 17 September hadden wij een training in de duinen/op het strand van Katwijk. 

Het was een intensieve training, maar het voelde absoluut goed.

Professioneel fotograaf Stephan Tellier was bij onze training aanwezig en heeft mooie foto's  gemaakt.

Meer foto's van deze training zijn te vinden op mijn foto-page. 

 

© Stephan Tellier
© Stephan Tellier

Zomer trainingen fietsen & inline skate

Gedurende de zomermaanden heb ik mijn schaatsen verruilt voor mijn inline skate wielen. 

Daarnaast kreeg ik van een van mijn sponsoren "Gek van Fietsen" - Alphen aan den Rijn een prachtige racefiets en hierop heb ik vele kilometers gereden in de zomermaanden. Ook in de winter zullen fietstrainingen onderdeel zijn van mijn trainingsprogramma.