Op zesjarige leeftijd zette ik mijn eerste stappen op het ijs. Ik ging met mijn Opa mee en niets geen Noren, nee ijzertjes onder mijn schoenen. 

Opa nam mij mee op natuurijs en achter hem aan krabbelde ik hele tochten.  Ik werd lid van schaatsvereniging "STC De Rijnstreek", de club waar ik nog steeds lid van ben. 

 

 

 

 

Samen met mijn Opa en broer Beau! Waar ik voor schaatsen heb gekozen is Beau (16) gaan voetballen. Ook hij is selectielid en wel van de B1 van voetbalvereniging ARC in Alphen a/d Rijn.

Mijn broertje Sem (12) is ook op het ijs te vinden en net als ik lid van "STC De Rijnstreek". Ook hij heeft er ook voor gekozen om schaatsen onder te binden. 

Afgelopen schaatsseizoen is hij Nederlands Kampioen Marathon Pupil B geworden. 

Met ingang van het nieuwe seizoen (2020-2021) is Sem geselecteerd voor het District Sassenheim KNSB. 

 

Ook hij is door Opa meegenomen naar de schaatshal in Leiden.  In de zomer is hij ook op de skeelerbaan te vinden. 


Aan coach Wendy Breedijk (STC De Rijnstreek) heb ik veel te danken. 

Haar positieve manier van coachen en het op de juiste manier begeleiden van pupillen heeft mij als schaatser een mooie basis gegeven. 


SchaatsTrainingsCentrum De Rijnsteek is een zelfstandige club en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB). Daarnaast is STC De Rijnstreek onderdeel van de Omni-vereniging Avanti. Omni-vereniging Avanti behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bij haar aangesloten subverenigingen Toerclub AvantiWielervereniging Avanti en Triathlonclub Alphen aan den Rijn.

STC De Rijnstreek is opgericht in 1956. In dat jaar sloegen de Alphense ijsclubs Gouwsluis en ‘s – Molenaar de handen in een. Daarnaast heeft de Rijnstreek ook gedurende jaren een regiofunktie gehad voor de omliggende ijsclubs. In de jaren 60 van de vorige eeuw ging een groep Alphense schaatsers met een bus van de firma Verhoef uit Nieuwerbrug naar de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. In 2003 is de Rijnstreek overgestapt naar de ijsbaan de Uithof in Den Haag waar de jeugdleden en senioren vandaag de dag nog altijd schaatsen.

Op dit moment heeft STC De Rijnstreek zo’n 200 leden. De rode draad van de vereniging is gezelligheid met elkaar, plezier in het schaatsen en respect voor elkaar. Er is een trainingsprogramma voor de jongste jeugd (6-12 jaar), jeugd (13-18 jaar) en volwassenen. STC De Rijnstreek is een actieve club met verschillende evenementen als clubkampioenschappen, een trainingsweekend voor de jeugd, droogrtrainen en skeeleren in de zomermaanden en “zomer”schaatsen in Thialf.